2010. október 13., szerda

Cukkinis rózsa és upgrade




Tegnap szülinapot köszöntöttünk, az igazi virág mellé ehető virágokat kreáltam, sós süti alakban. Cukkinis rózsákat és tovább fejlesztett változatait ( az őszi szezonra) a sütőtökös és a lilahagymás verziót. A recept egyszerű, de az elkészítés időigényes és némi kézügyességet is megkíván. Tény az eredmény szemrevaló és felséges. Ha nincs elég bátorságunk, akkor csak a fele tésztából készítsünk rózsákat, a másik felét vastagabbra nyújtsuk és lehet belőle pogácsa vagy sajtosrúd is.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 kocka margarin
1 tojás sárgája
fél élesztő
kevés tej

kis pohár tejföl
2 kisebb cukkini (vagy egy kisebb sütőtök fele, vagy pár szem lilahagyma)
1 doboz fűszeres sajtkrém



Elkészítés:

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, a hozzávalókból tésztát gyúrunk, 1 órán át hűtőben pihentetjük. Utána kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a sajtkrémmel, kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat cukkini szeletekkel kirakjuk, majd a csíkokat feltekerjük. Forró sütőben kisütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése