2010. október 16., szombat

Esküvői vacsora

Lagziban jártam, és nem is akár hol. A szomszéd Szlovákia egy kis városkájában. Kellemes őszi idő volt, a menyasszony gyönyörű, a vacsora finom a torta meg sok, kívánhat ennél többet az ember lánya?
A vacsorából az előétel lett a kedvencem, lehet, hogy kicsit protekciós volt, mivel egy kicsit már kezdtem éhes lenni, de mindegy ezúttal még is csak ez a fogás vitte a pálmát. Talán csak nemes egyszerűségével érdemelte ki. Na jó, nem csigázom tovább a kedélyeket.
A neve: Prosciutto sonka friss gyümölccsel. A szép elrendezett sonka szeleteket gyönyörű friss erdei gyümölcsök vették körbe a sonkát, pedig egy leheletnyi balzsamecettel és konyakkal csöpögtették le. Finom puha kifliket kínáltak mellé igazán káprázatos volt.
Azért mindenképpen említés tennék az ezt követő fácán levesről, és a sültes tálról is melyen töltött csibemell, és a bacon-be tekert szűzérmék mellett finom sajtmártás, és friss saláta is volt. 
A süteményeknek már nem is nagyon jutott hely, így ott nem született külön első díjas, de a habcsóktorta csokoládés kávékrémjét feltétlen meg kell, hogy említsem.
Még egyszer sok boldogságot az ifjúpárnak! 
Aki kedvet kapott, látogasson el a nagyon szép kastély étterembe, ahol az étlapon is sok finom fogás szerepel. A határtól nem messze van, így igazán megéri a kitérőt, és a csapolt Aranyfácán állítólag kihagyhatatlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése