2010. október 11., hétfő

Segítebéd

Ez csak egy magán akció nem a nagy sikerű segítsüti egyik ágazata. Csupán csak a barátaink lányait vendégeltük meg, mivel a szülők nyaralnak a lányoknak meg kifogyott a készlet. Ahogyan én észrevettem, nem is a kamrából hiányoztak hozzávalók, inkább csak a gondoskodásból volt nélkülözés. 

Ebédre több minden készült, így volt választási lehetőség és ahogyan a kedvesem mondani szokta, így meg volt az A-B-C menü, és persze így maradt vacsorára is. Sőt még egy kis pakkot is küldtem a hazaérkező szülőknek.

Sorrendben:
Pásztor leves, Paradicsomos sült csirke bulgurral tepsiben sütve, Stefánia vagdalt, töltött borjú, fűszeres tepsis burgonya, zöldbab bacon-be csavarva, erdei gombás rizs, desszertnek pedig nagyanyám kakaós kőttese.
A piacon Misi bától  sikerült vennem nagyon finom mustot, hogy igazán ünnepi legyen az ebéd.
Bár ez utóbbit, egyedül kellett elfogyasztanom, mert elfelejtettem, hogy a hűtőben van.
Remélem nem maradtak éhen a lányok! Legközelebb is szívesen látjuk őket.



Kakaós kőttes
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
3 tojássárga
5 dkg cukor
3 dkg élesztő

3,5 dl tej
töltelékhez:
kakaópor és cukor

A fenti anyagokból kelt tésztát készítünk, alaposan kidagasztjuk, majd 1 órát meleg helyen piheni hagyjuk. Ha már szépen megkelt, akkor kinyújtjuk téglalap alakúra, meg szórjuk a kakaós cukorral gazdagon, feltekerjük. A felcsavart tésztát tepsire rakjuk, majd újra kelni hagyjuk ezúttal kb. 30 percet.
Tojással megkenjük a tetejét és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése