Ebédre több minden készült, így volt választási lehetőség és ahogyan a kedvesem mondani szokta, így meg volt az A-B-C menü, és persze így maradt vacsorára is. Sőt még egy kis pakkot is küldtem a hazaérkező szülőknek.
Sorrendben:
Pásztor leves, Paradicsomos sült csirke bulgurral tepsiben sütve, Stefánia vagdalt, töltött borjú, fűszeres tepsis burgonya, zöldbab bacon-be csavarva, erdei gombás rizs, desszertnek pedig nagyanyám kakaós kőttese.
A piacon Misi bától sikerült vennem nagyon finom mustot, hogy igazán ünnepi legyen az ebéd.
Bár ez utóbbit, egyedül kellett elfogyasztanom, mert elfelejtettem, hogy a hűtőben van.
Remélem nem maradtak éhen a lányok! Legközelebb is szívesen látjuk őket.
Kakaós kőttes
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
3 tojássárga
5 dkg cukor
3 dkg élesztő
só
3,5 dl tej
10 dkg vaj
3 tojássárga
5 dkg cukor
3 dkg élesztő
só
3,5 dl tej
töltelékhez:
kakaópor és cukor
A fenti anyagokból kelt tésztát készítünk, alaposan kidagasztjuk, majd 1 órát meleg helyen piheni hagyjuk. Ha már szépen megkelt, akkor kinyújtjuk téglalap alakúra, meg szórjuk a kakaós cukorral gazdagon, feltekerjük. A felcsavart tésztát tepsire rakjuk, majd újra kelni hagyjuk ezúttal kb. 30 percet.
Tojással megkenjük a tetejét és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A fenti anyagokból kelt tésztát készítünk, alaposan kidagasztjuk, majd 1 órát meleg helyen piheni hagyjuk. Ha már szépen megkelt, akkor kinyújtjuk téglalap alakúra, meg szórjuk a kakaós cukorral gazdagon, feltekerjük. A felcsavart tésztát tepsire rakjuk, majd újra kelni hagyjuk ezúttal kb. 30 percet.
Tojással megkenjük a tetejét és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése