2010. október 15., péntek

Ha Csak 10 perc jut főzésre

Akkor jöhet a bolognai spagetti. Az egyik legjobb olasz recept, amit még a kezdő konyhatündérek se rontanak el, minden gyerek szereti.
Nem sok alapanyag kell hozzá, és ha gondosan megválogatjuk, akkor garantált a siker. Minden alkalommal lehet kicsit más, mint az előző, így igazán nem lehet ráunni. Én most apró koktél paradicsomokkal és parmezán forgácsokkal tettem rafinálttá.
A tészta vizet tegyük fel melegedni, és rögtön hozzá is láthatunk a szósznak. A szokott módon kockázzunk hagymát, majd egy kevés olívaolajon futtassuk meg, dobjuk rá a darált húst, ha megpirult jöhet a paradicsom. Attól függ, hogy milyen formátumú paradicsomot használunk rotyogtassuk a szószt 10-20 percig. Kevés fokhagymát adjunk bele és sok-sok friss bazsalikomot. A felforrt vízbe, tegyük bele a spagettit sózzuk meg a vizet majd, a csomagoláson leírtak szerint főzzük pár percig. A leszűrt tésztát tegyük egy nagy tálba öntsünk rá olívaolajat, majd alaposan forgassuk át. Aztán már nincs más teendőnk, csak rámerni a finom szószból és megszórni a sajtforgácsokkal.


Hozzávalók:

1 csomag spagetti
olívaolaj
1 hagyma
500g darált hús
2 hámozott paradicsom konzerv
1 nagy csokor bazsalikom
1-2 gerezd fokhagyma
sajt




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése