2010. október 10., vasárnap

Mindenízű leves

Nem arra a napközis bnv (belemindenvackot) levesre kell gondolni, hanem inkább a Harry Potterből megismert varázslatos mindenízű drazséra. A leves egyébként tényleg egy varázslat, mire a család többi tagja megterít, addigra az előző napi maradékból elkészül ez a nagyon finom, vitamin dús leves, ami még remekül álcázza is a gyerkőcök előtt az összes „fúj-fúj” zöldséget. 


Elkészítés:
Szedjük össze az összes húslevesből megmard zöldséget öntsük fel egy kevés levessel, turmixoljuk le, hígítsuk megfelelőre, majd melegítsük meg. Betétnek, sok minden használhatunk pl.: pirított kenyérkockát, sajtropogóst. Nekem most sikerült a piacon nagyon zsenge zöldborsót vennem, így egyszerűen csak ebből szórtam bele pár marékkal. Ha nagyon kevés az idő, akkor egyszerűen csak reszeljünk rá sajtot.
Van aki nem szereti, de én bizony keverek bele egy kevés tejszínt, ettől lágy lesz és krémesebb. Amellett, hogy gyors, könnyű és egészséges a megmaradt zöldség félét sem kell kidobnunk, így aztán jólesően nyugtázhatjuk, hogy ma is rendkívül gazdaságosan vezettük a konyhát.
Még egy apró trükk, a turmixolás előtt, bele keverhetünk a kedvenc fűszerünkből is, így a végeredmény lehet, olaszos, indiai, mexikói vagy éppen amihez kedvünk van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése