Jól párosítható sajtokkal, de remek kísérője a fehér húsoknak, tejszínnel krémesen csábítóvá válik. Ne felejtsük el kipróbálni sült változatban is.
Hozzávalók:
2 egész póréhagyma
3 szem burgonya
1 zöldség
2 dl fehérbor
1 kis doboz tejföl
húsleves, vagy leveskocka
petrezselyemzöld
A hagymát alaposan mossuk meg, többször is, mert gyakorta homok, vagy föld szorul a levelei közé. (növekedése során a növényt, kis föld kupaccal kell körbe venni, hogy szép hosszú fehér résszel rendelkezzen mire megnő) Karikázzuk fel, majd tegyük egy lábosba, tisztítsuk meg a burgonyát és a zöldséget is, ezeket is daraboljuk fel, majd tegyük a hagyma mellé. Öntsük rá a bort, majd engedjük fel annyi levessel, hogy ellepje a zöldségeket. Ha mind puhára főtt, akkor egyszerűen pépesítsük, majd keverjük el benne a tejfölt. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel, esetleg vékony póréhagyma karikákkal, de bármilyen krémlevesbe illő ropogós betéttel is kínálhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése