Készítettem egy jó kis pizzatésztát, magát a tésztát is megfűszereztem friss zöldfűszerekkel, így már a kelesztéskor csiklandozta az orrcimpákat, akik az újonnan érkezett információkat, gondosan továbbították a gyomornedvek felé, azok pedig újra és újra arra kényszerítették a tulajdonosukat, hogy megkérdezzék: nincs még kész? Mikor lesz már kész? Éhes vagyok!!!
A hosszas várakozás után végre nagyon szép ruganyos tésztánk lett, amit belelapítottam a pizza tepsikbe megkentem a közben kikevert tejfölös szósszal megszórtam a felcsíkozott hússal, egy kevés paradicsom szelettel, lilahagyma karikával, sajttal és már mehettek is a jó forró sütőbe, gyönyörű aranysárgára pirulni.
Tészta:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
egy kevés víz
só
pici cukor az élesztő felfuttatásához
olívaolaj
zöldfűszerek tetszés szerint apróra vágva, ha nincs akkor olasz fűszer keverék is lehet
2,5 dkg élesztő
egy kevés víz
só
pici cukor az élesztő felfuttatásához
olívaolaj
zöldfűszerek tetszés szerint apróra vágva, ha nincs akkor olasz fűszer keverék is lehet
Szósz:
egy nagy doboz tejföl
1-2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
bors
só
bors
só
Az említett okok miatt, a fényképről majdnem sikerült lemaradnom, azért egy utolsó szeletet még sikerült lekapni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése