Hozzávalók:
Az olajon, megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzá adjuk a darált húst, amit alaposan megpirítunk. Ha ár kellően barna, akkor jöhet a sűrített paradicsom, és a fűszerek. Pár percig hagyjuk rotyogni, majd adjuk hozzá a babot is. A gyors változat miatt használtam konzerv babot, aki ráér készítheti frissen főzött babból is. Ez esetben a babot sós vízben egy külön edényben majd nem készre kell főzni, leszűrni és úgy keverni a húshoz. És persze előző este nem árt egy kis vízben áztatás a könnyebb főzés érdekében.
Amikor a bab és a hús főttek együtt pár percig jöhet a kukorica, a felaprított zöld paprika, még egy kóstolás, ha kell akkor még lehet izésíteni. Ha még nem éhes nagyon a család, akkor közben készítsünk mellé párolt rizst, vagy héjában sült krumplit, egyébként puha kenyérrel is remek kis vacsora.
- 1 kis fej édes lila hagyma
- 30 dkg darált marha hús
- 1 db vörös bab konzerv
- 1 nagyobb sűrített paradicsom
- 25 dkg bébi kukorica
- 20 dkg bébi paradicsom
- 1 kisebb zöld színű paprika (lehet csípős is, de akkor kevesebb chili kell)
- 1 mokkás kanálnyi fahéj
- 1 kávés kanálnyi cukor
- kevés olaj
- egy fél mokkás kanálnyi őrölt kömény
- őrölt chili és só ízlés szerint
Amikor a bab és a hús főttek együtt pár percig jöhet a kukorica, a felaprított zöld paprika, még egy kóstolás, ha kell akkor még lehet izésíteni. Ha még nem éhes nagyon a család, akkor közben készítsünk mellé párolt rizst, vagy héjában sült krumplit, egyébként puha kenyérrel is remek kis vacsora.
Valóban hűvös idő volt a meccsen, aztán később a hangulat is fagyos lett, miután sima 5öst kapott a Loki. A chili nélkül talán ki sem bírtam volna...
VálaszTörlésMég is csak sikerült egy kis focit csempészned ide... :o)
VálaszTörlés