2010. szeptember 16., csütörtök

Chili bébi zöldségekkel

Elég rohanós napra sikeredett a mai, így valami nagyon gyorsat kellett összedobni, mert az éhes férjemnek estére, meccsjegye volt és elég izgatott volt a vacsora miatt. A hűvös idő miatt nem volt nagy kedve a szurkoláshoz, gondoltam hát majd én  felmelegítem egy kis csípős paprikával.


Hozzávalók:




  • 1 kis fej édes lila hagyma 
  • 30 dkg darált marha hús 
  • 1 db vörös bab konzerv 
  • 1 nagyobb sűrített paradicsom 
  • 25 dkg bébi kukorica 
  • 20 dkg bébi paradicsom 
  • 1 kisebb zöld színű paprika (lehet csípős is, de akkor kevesebb chili kell) 
  • 1 mokkás kanálnyi fahéj 
  • 1 kávés kanálnyi cukor 
  • kevés olaj 
  • egy fél mokkás kanálnyi őrölt kömény 
  • őrölt chili és só ízlés szerint 

Az olajon, megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzá adjuk a darált húst, amit alaposan megpirítunk. Ha ár kellően barna, akkor jöhet a sűrített paradicsom, és a fűszerek. Pár percig hagyjuk rotyogni, majd adjuk hozzá a babot is. A gyors változat miatt használtam konzerv babot, aki ráér készítheti frissen főzött babból is. Ez esetben a babot sós vízben egy külön edényben majd nem készre kell főzni, leszűrni és úgy keverni a húshoz. És persze előző este nem árt egy kis vízben áztatás a könnyebb főzés érdekében.
Amikor a bab és a hús főttek együtt pár percig jöhet a kukorica, a felaprított zöld paprika, még egy kóstolás, ha kell akkor még lehet izésíteni. Ha még nem éhes nagyon a család, akkor közben készítsünk mellé párolt rizst, vagy héjában sült krumplit, egyébként puha kenyérrel is remek kis vacsora. 

2 megjegyzés:

  1. Valóban hűvös idő volt a meccsen, aztán később a hangulat is fagyos lett, miután sima 5öst kapott a Loki. A chili nélkül talán ki sem bírtam volna...

    VálaszTörlés
  2. Még is csak sikerült egy kis focit csempészned ide... :o)

    VálaszTörlés