2010. szeptember 22., szerda

Fejezetek egy kacsa utóéletéből avagy: Mit rejt egy egész kacsa???

harmadik fejezet

Ebéd: rizseshús sok zöldséggel.
Ez alkalommal a levesből megmardt főtt húst hasznosítjuk. (készülhet a levessel egy napon is, ha úgy jön ki a lépés, mert viszonylag hamar romlik)
Készítsünk párolt rizst, a víz helyett adjunk hozzá a húslevesből, óvatossan fűszerezünk, mert a levesnek már van íze.
Egy serpenyőbe tegyünk egy kevés kacsazsírt és dobjunk rá egy felszeletelt hagymát, ha megfonnyadt, akkor jöhetnek a zöldségek, én most zöldborsót, kukoricát és piros húsú paprikát választottam, de a lehetőségek változata végtelen. Ha a zöldségek átmelegettek és kicsit már puhultak, (ne főzzük teljesen puhára, sokkal finobbak, ha roppanósak maradnak) akkor jöhet hozzá a falatokra darabolt hús. Majd az időközben elkészült rizs. Az egészet alaposan megkeverjük, majd 1-2 percig még együtt sütjük, ha száraznak találnánk, akkor még egy kevés levest nyugodtan önthetünk hozzá. Tálalás előtt szórjuk meg vágott petrezselyemmel, haladóknak ajánlom a reszelt sajtot is!

A rizses hús nem egyedi találmány, sok nemzetnek meg van a sajátja, és mindegyiket érdemes megkóstolni. Általában könnyen gyorsan el is készíthetjük őket, és minden alkalommal, egy laktató, de még is könnyű ételt kapunk.
Jó kísérletezgetést.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése